För 6 personer
1 liten batat
1 liten aubergin
1 zucchini
1 fänkål
2 små morötter
1 palsternacka
2 endiver
ca 300 g rå chorizokorv
1 dl cashewnötter
10 körsbärstomater
1 brk kronärtskockor
200 g getost
Olivolja
Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Hacka upp grönsakerna – de torra grönsaker i mindre bitar och de vattniga i större bitar.

3. Skiva korven och placera den tillsammans med alla grönsaker (förutom körsbärstomaterna och kronärtskockorna) i en ugnsplåt med höga kanter eller i en större ugnsform. Ringla över olivolja och strö över flingsalt, peppar och nötterna. Placera formen i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

4. Vänd försiktigt om grönsakerna och placera plåten uppe i ugnen (lägg gärna på grillfunktionen i ugnen om det finns en) och låt ligga i ca 5 – 10 minuter tills grönsakerna har fått en grillyta.

5. Skiva getosten och halvera tomaterna och kronärtskockan, placera dem på grönsakerna och ringla över lite honung och peppra. Sätt tillbaka formen i ugnens övre del och låt stå i ca 5 – 10 minuter tills osten fått en fin gyllenbrun yta.

    Spontana smaker

    RSSSpontana smaker

    Vardagsmat & hemmafest – lättlagat & färgstarkt

  1. juli 2011
    m ti o to f l s
    « Jun   Aug »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  2. Etiketter

  3. Kategorier