Köttgryta med smak av kanel

Publicerad: 23/11 09:49

En hederlig köttgryta är den perfekta söndagsmiddagen i november.

För 4
700 g  nötkött
1 lök
3 vitlöksklyftor
1 msk soja
1 msk tomatpuré
500 g passerade tomater
3 dl köttbuljong
1 dl rödvin (kan uteslutas)
1 kanelstång
2 lagerblad
10 rosepepparkorn
5–10 schalottenlökar
3 msk cream fraiche
1 kruka bladpersilja
Salt, peppar

1. Skär köttet i 2 cm stora bitar, hacka löken och skiva vitlöken så fint du får den.

2. Värm upp en gryta och häll i en rejäl skvätt olivolja, bryn köttet tillsammans med löken och vitlöken.

3. Tillsätt övriga ingredienser förutom schalottenlök, cream fraiche och persilja. Koka upp och låt stå och småputtra i 1 timme under lock.

4. Skala och skär schalottenlökarna på längden. Lägg dem i grytan tillsammans med cream fraiche, låt ytterligare småputtra i ytterligare 20 minuter.

5. Grovhacka persiljan och vänd i (spara lite till dekor), smaka av med salt och peppar.

6. Avnjut tillsammans med exempelvis klyftpotatis.

1 kommentar

  1. Kommentar #1 - Hanna: 24/11 12:03

    Vad betyder nötkött? Det finns ju en massa olika delar av kon…


RSS feed for comments on this post.