Grillbiffar – ett sommarmåste

Publicerad: 07/06 10:57

Hamburgare är en sommarklassiker, och de kan lätt varieras från gång till gång. Den här gången åt vi burgare med sallad, ärtskott, vårlök, chévreost, gurka och grillade champinjoner och tomater.

Det går snabbt och lätt att tillverka, bara röra ihop köttfärssmeten och hacka upp tillbehören.

4 st grillbiffar

500 g nötfärs
1 ägg
2 msk worchestersås
1 vitlöksklyfta
1 tsk rökt paprikapulver
Salt och peppar

  1. Pressa vitlöken.
  2. Lägg alla ingredienser i bunke.
  3. Blanda ihop ingredienserna ordentligt till en jämn smet.
  4. Forma smeten till fyra biffar, pressa till dem så att de håller grillning. Klappa på lite olivolja.
  5. Grilla biffarna i 3-4 minuter per sida.
  6. Gör hamburgare enligt eget tyckte och smak. Vi tycker om rejälare bröd och brukar använda ingredienser som sallad, ärtskott, spenat, rödlök, vårlök, fetaost, mozzarellaost, chévreost, grillade tomater och champinjoner, zucchini, ketchup och senap, gurka, avokado och allt möjligt annat.

2 Comments

  1. Kommentar #1 - rick: 10/06 13:42

    Hemmagjorda burgare är underbart, ser grymt gott ut med alla grönsakerna.


  2. Kommentar #2 - Hur man har det en sommarlördag | Siobhain – det goda livet: 11/06 19:23

    […] gästerna snart och jag ska ännu hinna via duschen! Vi ska inviga vår nygamla grill och testa det här. Ser gott ut , inte sant? Middag blir det ute i solen och efter det häng på valfri terass vid […]


RSS feed for comments on this post.