Soppa på höstskörd: zucchini

Publicerad: 04/10 19:45

Den här veckan är det djurens vecka, och för att uppmärksamma veckan har Animalia öppnat webbsidan Vapauta valinnoilla, där det bland annat finns en hel del vegetariska recept och andra tips och råd för de som gärna äter mer vegetariskt. Samtidigt utmanar Animalia matbloggare att  uppmärksamma veckan med vegetariska alternativ.  Magnus har gjort tre soppor på höstens skörd från mammas grönsaksland och svampplockningsfärder.

För fyra

2 zucchinin
2 potatisar
1 lök
1 vitlöksklyfta
0,75 l grönsaksbuljong
1 tsk örtsalt
1 tsk korianderfrön
1/2 knippe bladpersilja
1 lime
75 g parmesan

1. Hacka upp zucchini, potatis, lök och vitlök. Fräs med smör i en stor kastrull en kort stund.

2. Tillsätt grönsaksbuljong, kryddor och persiljan (spara några blad till dekoration). Låt koka tills potatisen är mjuk i ca 10 minuter.

3. Ta kastrullen från plattan och mixa soppan till en puré med hjälp av en stavmixer.

4. Placera återigen kastrullen på plattan och tillsätt riven parmesan och saften från en lime, koka upp. Smaka av med salt och peppar.

1 kommentar

  1. Kommentar #1 - Hanna: 04/10 21:51

    Tack för receptet! Vi har haft ca 20 bautasquashar att sätta i oss i höst, så nya recept är mer än välkomna!


RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.