Bönsallad med ungstomater

Publicerad: 05/09 19:53
photo

För 4

1 l bönor
1 fänkål (såklart)
10 rädisor
1 rödlök

Dressing:
2 äggulor
1 dl olivolja
2 msk vinäger
1 msk hackad timjan
1 msk dijonsenap

Ugnstomater:
6 mogna tomater
Olivolja
Några kvistar timjan
Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skiva fänkålen i tunna skivor och placera dem i iskallt vatten.
3. Dela tomaterna i fyra delar och placera i ett ungsäkert fat. Placera timjan över tomaterna och häll över en rejäl skvätt olivolja, salta och peppra. Placera i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
4. Rensa bönorna och koka dem i cirka 3 minuter i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och placera bönorna tillsammans med fänkålen i det kalla vattnet. Låt rinna av i ett durkslag.
5. Skiva rädisorna och rödlöken tunt och blanda med bönorna i en skål.
6. Häll över äggulorna i en skål.
7. Vispa i olivoljan, höll först i oljan droppvis och efter en stund i en tunn stråle. Tillsätt vinäger, timjan och dijonsenap och vispa ihop.
8. Blanda dressingen med bönorna och rör om. Placera på ett serveringsfat och servera med tomaterna.

2 kommentarer

  1. Kommentar #1 - ulla: 18/09 13:34

    Rubriken är felstavad. Tomaterna är väl inte unga? :D


  2. Kommentar #2 - Karin: 19/09 14:03

    Upps, antingen mitt slarv eller Magnus dyslexi som varit i farten.


RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.