Två läckra lunchmackor i juletid
Publicerad: 23/12 18:05Inlagda strömmingsflundror
15 strömmingsfiléer
2 dl fullkorns grahamsmjöl
Inläggningslag
1 rödlök
1 morot
4 dl vatten
1 dl ättiksprit
2 dl socker
3 lagerblad
4 kryddnejlikor
10 kryddpepparkorn
- Skiva löken och moroten.
- Koka upp ingredienserna till lagen.
- Placera strömmingen med skinnet neråt på ett skärbräde, salta och peppra.
- Vänd dem i mjölet och stek dem i smör och olja i 3 minuter per sida, tills de är krispiga.
- Lägg strömmingen i en form och häll över lagen.
- Täck med folie och ställ kallt över natten.
- Servera på knäckebröd med dill. Med ett glas iskall julöl till har du den perfekta jullunchen.
Smörgås med rödbetspesto, julskinka, senap & dragon
Rödbetspesto
250 g rödbetor (inlagda)
1 vitlöksklyfta
50 g pinjefrön
1 kruka dragon
1 dl olivolja
100 g parmesanost.
- Pressa vitlöken, finhacka dragonen och stöt pinjefröna lätt i en mortel.
- Gaffla samman alla ingredienser förutom parmesanosten i en skål.
- Riv parmesanosten så fint som möjligt och rör ner den. Smaka av med salt och peppar.
- Servera på ugnsrostade brödskivor.