Grillade jätteräkor med kornsallad

Publicerad: 28/06 11:00

För fyra personer

400 gram jätteräkor
2 vitlöksklyftor
1 kruka mynta
1 lime
1 dl olivolja
4 dl matvete
1 tärning grönsaksbuljong
3 tomater
2 frilandsgurkor eller 1 gurka
2 röda salladslökar
1 citron
1 dl persilja
1 kruka röd basilika

  1. Pressa vitlöken i en mellanstor skål. Hacka upp myntan och rör ihop 1/4 del av den med vitlöken. Häll i olivolja och pressa i lime, salta och peppra. Lägg i räkorna och vänd om, låt marinera under tiden du tillreder kornsalladen.
  2. Koka kornen enligt anvisningar på förpackningen tillsammans med grönsaksbuljongen. Låt svalna i en skål.
  3. Hacka upp gurka, tomat, rödlök, persilja och basilika. Blanda ihop allt med kornen. Ringla i lite olivolja och pressa i saften av en citron, krossa i svartpeppar och rör om.
  4. Trä räkorna på fyra grillspett, grilla dem i ca 10 minuter eller tills de fått en fin grillyta.
  5. Servera kornsalladen med hela räkspett.

2 kommentarer

  1. Kommentar #1 - Linn: 05/07 09:38

    Ser jättegott ut – och jätteräkor ÄR jättegoda, men ska bojkottas av miljöskäl. Basta.


  2. Kommentar #2 - Karin: 05/07 14:13

    Testa i alla fall salladen, den är supergod som sådan, och passar bra med det mesta. Exempelvis halloumi är ett utmärkt alternativ


RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.