Risotto med trattkantareller

Publicerad: 24/10 16:19

För 4 personer

4 dl risottoris (avorio)
8 dl grönsaksbuljong
1 fänkål
2 shalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1/2 chili
1/2 l trattkantareller
1 dl grädde
1.5 dl pecorinoost
1 dl persilja

1. Hacka upp lök, fänkål, chili och skiva vitlöken tunn.

2. Fräs svamparna i en stekpanna med smör tills vätskan är borta. Ställ åt sidan.

3. Hetta upp en stor kastrull med en rejäl klick smör. Fräs riset, löken, fänkålen, chilin och vitlöken i 3 minuter eller tills riset är genomskinligt.

4. Tillsätt 1,5 dl buljong och låt den koka in på svag värme. Fortsätt fylla på med buljong tills den är slut.

5. Tillsätt svamparna, grädde, osten och persilja. Låt puttra 3 minuter, smaka av med salt och peppar.

6. Ät och må gott!

1 kommentar

  1. Kommentar #1 - Thorbjörn Sirén: 24/10 22:42

    Byt ut grönsaksbuljongen till hönsbuljong och det blir massor godare! Vitlöken kan med fördel lämnas bort – den döljer den fina svampsmaken.


RSS feed for comments on this post.