För fyra personer

400 g nötkött
1 kg potatis
2 vitlöksklyftor
1 lök
1/2 kruka salvia
2 dl porter öl
1/2 citron
1 dl grädde
1 msk smör
Olivolja

1. Ställ ugnen på 180 grader. Pensla köttbiten med olivolja och placera i ugnen i ca 15 minuter, Köttet skall vara rosa i mitten.

2. Skiva upp köttet i ungefär en halv centimeter tjocka skivor. Placera dem på bottnen av en ungsäkert form.

3. Skiva vitlöken i så tunna skivor som möjligt och placera dem i formen tillsammans med köttet, salta och peppra lite.

4. Skiva löken och grovhacka salvian, placera dem i formen och häll över ölen och citronsaften.

5. Skiva potatisen i så tunna skivor som möjligt (jag använde osthyvel). Lägg ut ett lager av potatis i formen, varva med små smörklickar och grädde.  Ringla över olivolja, peppra och smula över flingsalt.

6. Ställ i ugnen i 40 minuter. Och sedan har du en utsökt fredagsmiddag!

2 Comments

  1. Kommentar #1 - Samuel: 14/10 14:58

    LÅter väldigt gott, men inte är det sjömansbiff…


  2. Kommentar #2 - Karin: 14/10 19:36

    Vad det än är så tycker jag att du skall tillreda det – sjukt gott!


RSS feed for comments on this post.