Sjömansbiff med tunt skivad potatis & mycket vitlök
Publicerad: 14/10 07:00För fyra personer
400 g nötkött
1 kg potatis
2 vitlöksklyftor
1 lök
1/2 kruka salvia
2 dl porter öl
1/2 citron
1 dl grädde
1 msk smör
Olivolja
1. Ställ ugnen på 180 grader. Pensla köttbiten med olivolja och placera i ugnen i ca 15 minuter, Köttet skall vara rosa i mitten.
2. Skiva upp köttet i ungefär en halv centimeter tjocka skivor. Placera dem på bottnen av en ungsäkert form.
3. Skiva vitlöken i så tunna skivor som möjligt och placera dem i formen tillsammans med köttet, salta och peppra lite.
4. Skiva löken och grovhacka salvian, placera dem i formen och häll över ölen och citronsaften.
5. Skiva potatisen i så tunna skivor som möjligt (jag använde osthyvel). Lägg ut ett lager av potatis i formen, varva med små smörklickar och grädde. Ringla över olivolja, peppra och smula över flingsalt.
6. Ställ i ugnen i 40 minuter. Och sedan har du en utsökt fredagsmiddag!
2 Comments
RSS feed for comments on this post.
LÅter väldigt gott, men inte är det sjömansbiff…
Vad det än är så tycker jag att du skall tillreda det – sjukt gott!