mingel1mingel6

Systrarna Eisenmans mingelmat – 562 snittar, snacks & smårätter / Foto: Roland Persson / Bonnier fakta

Har du den här boken så är alla dina kommande mingelkalas räddade. Recepten går i en skala från riktigt riktigt enkla till riktigt riktigt petiga och avancerade. Gemensamma nämnare är att de alla är en munsbit stora. Här finns recept på allt från kalla små soppor i espressomuggar och snapsglas, små nudelkorgar med vegetariska fyllningar, urenkla kanapéer och ett otal olika brödpinnar för dipp till mängder av olika sås- och dipprecept, minipizzor och tacos i miniatyrformat.

mingel2

Det är inte bara mängden av recept som är imponerande. Bilderna är otroligt vackra, färgstarka och man kan inte riktigt se sig mätt på alla små minismörgåsar, sallader i små små skålar och riktigt färgstarka drinkar. Det räcker redan att bläddra igenom boken för att få massvis av inspiration för exempelvis nyårsfesten.

mingel3

När man ordnar fest kan det vara lite svårt att räkna ut exakt hur mycket mat man bör tillreda, men både information om det och annan nyttig fakta när man ordnar fest finns med i boken.

Beräkna minst ett tilltugg av varje sort per gäst – och helst fler eftersom gästerna garanterat kommer att vilja smaka på varje sort – och sedan gärna tar om av varje tilltugg.

mingel4

Så om en nyårsfest står för dörren och du känner dig helt tom på idéer och inspiration, kan vi verkligen rekommendera den här boken. Det är inte för intet som den fått smeknamnet ”Mingelbibeln”.

mingel5

1 kommentar

  1. Kommentar #1 - mimo: 30/12 02:15

    tusen tack för tipset! jag bara gapade när jag läste. har alltid älskat eisenmans böcker (äger två) och velat ha en mingelmatsbok i åratal… åh lyckan är gjord!


RSS feed for comments on this post.