Lördagsbrunch
Publicerad: 01/06 07:24För 4 pers
4 ägg
1 pkt bacon
1 salladskruka
1/2 gurka
1 liten rödlök
1 pkt feta
4 tomater
4 timjankvistar
4 brödskivor
Olivolja
Flingsalt och peppar
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär tomaterna i klyftor.
- Rör ihop tomat, olivolja och timjan i en skål.
- Skär ut 1 cm breda brödstripes och blanda dem med olivolja, flingsalt och peppar.
- Placera tomaterna och brödet i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
- Hacka upp gurka, smula fetaost och skiva löken.
- Stek baconen knapriga och lägg dem på hushållspapper.
- Pochera äggen. Så här gör du: koka upp lättsaltat vatten och knäck ett ägg i en skål. När vattnet småkokar vänd om med en hålslev i kastrullen så att det bildas en virvel i vattnet och vänd ner ägget i mitten av virveln. Håll ihop ägget med hjälp av hålsleven. Låt ägget småkoka i ca 3 minuter och lyft upp det med hålsleven och placera på hushållspapper.
- Blanda ihop salladen och toppa med ägget och lite timjanblad.