Pasta med chorizo, fänkål & tomat

Publicerad: 19/04 10:22

http://spontanasmaker.ratata.fi/data/spontanasmaker/images/xl/xl_pasta1.jpg

För fyra

250 g chorizokorv
6 tomater
1 liten fänkål
3 schalottenlökar
½ chili
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 dl rödvin
½ kruka timjan
2 msk citronsaft

Skär ett kryss på tomaterna. Koka dem i cirka 30 sekunder i lättsaltat vatten så att skalet börjar lossna. Skölj dem i kallt vatten och avlägsna skalet, ta bort kärnorna och hacka köttet fint. Hacka upp lök, fänkål och chili. Finhacka vitlök och skiva korv, stek i en tjockbottnad kastrull i en minut. Tillsätt lök, fänkål och chili, stek i ytterligare tre minuter. Blanda i tomatpuré och stek en stund. Tillsätt tomater, timjan och rödvin och låt småputtra i en halv timme, koka pasta under tiden. Häll i citronsaft och smaka av med salt och peppar.