Magnus läste boken Korv – Den godaste korven stoppar du själv (av Kristofer Franzén), och blev oerhört inspirerad.

Vilket det inte är svårt att bli av denna bok. Den är oerhört snygg och tilltalande på samma gång som allt du behöver veta om att stoppa korv själv finns mellan pärmarna. Du lär dig om olika tarmar, stoppningsteknik och hygien och därtill finns det flera läckra recept.

Så Magnus gick till affären och beställde tolv meter tarm (gris och får) och inhandlade en köttkvarn på en loppmarknad.

Köttmästaren rekommenderade en blandning av lamm och gris och köttkvarnen gick som på räls. När det kom till själva stoppningen var det dock ganska så utmanande. En spritser användes, det tog tre timmar, vi undvek i allra högsta grad att snegla på hygienkapitlet i boken och slutligen åstadkoms en meter korv – med en hel del hjälp av silvertejp.

http://2.bp.blogspot.com/-HdWmXZBDs8w/TjAONFjz5rI/AAAAAAAAEgs/Da4wqqUHEo0/s1600/28.jpg

Korven blev i alla fall hur god som helst, med en blandning av vitlök, spiskummin, oregano och fänkålsfrön. Nästa gång måste vi dock tillsätta lite mera fett och finslipa på stoppningstekniken.