Inspiration för festbufféer

Publicerad: 30/05 22:20

Bröllop, dimmissionsfester och sommarkalas nalkas. I helgen ordnade vi med mat för ett bröllop. Här delar vi med oss av några enkla tips och idéer för buffébordet.

http://1.bp.blogspot.com/-aXCmlrOK9UE/TeOqm6KswaI/AAAAAAAADng/zSgxvZ6nMzo/s1600/r19.jpg

Magnus dekorerar maten. Det behöver inte vara något avancerat, men lite salt och peppar, ringlad olivolja eller klippt persilja ger ett festligt intryck. Recept på rödbetspeston hittar du här.

Focaccia är ett matbröd som är lätt att tillreda. För ett göra brödet festligare kan man trycka in tomat, ost, frön eller rödlök innan man gräddar det.

Vi köpte svart tavelfärg och målade två spånskivor med färgen. Menyn skrev vi på tavlorna och ställde dem vid buffébordet så gästerna fick en snabb överblick över vad som serverades.

Vi dukar gärna på höjden, både välkomstbiten och efterrätten serverades på kakfat.

Röror är alltid ett givet inslag på våra bufféer. De passar till det mesta och är lätta och snabba att mixa ihop. Recept på tzatziki finns här och recept på hummus för 20-30 personer finns här.

Vi serverar gärna kött eller fisk tillsammans med matiga sallader. Denna gång blev det potatissallad, jag skall be Magnus att skriva ner receptet.

http://3.bp.blogspot.com/-b2Xxmwekf9s/TeOqnMXxBUI/AAAAAAAADnw/BIlXYL4bke8/s1600/r16.jpg

På bordet fanns även några andra rejäla sallader. Bland annat denna maffiga caesarsallad.

Till efterrätt blev det muffins. Alltid gott och läckert.

Små kladdkaksbitar med grädde ihoprört med kvark fanns också på efterrättsbordet.

Stora blomsteruppsättningar är inte alltid nödvändiga. Ett gäng småvaser med snittblommor i ger precis lika mycket effekt om man placerar dem rätt.

2 Comments

  1. Kommentar #1 - Festbuffén - Taikuri: 01/06 08:19

    […] gå in på Karins och Magnus matblogg och kolla in hur buffén på bröllopet var uppdukad. En mer exakt meny kan jag göra ett inlägg […]


  2. Kommentar #2 - Danni: 01/06 08:21

    Tack Karin och Magnus ännu en gång! Allt var så vackert och så gott. Vi har fått väldigt många tack för festen och många har tackat så mycket för den utsökta maten och hälsat er! Ha det fint!


RSS feed for comments on this post.