Tzatsiki

Publicerad: 13/06 15:55

Tsatsiki finns alltid på matbordet under sommaren, få saker är så gott till nypotatis och grillat. Har man i lite dill blir det ännu godare tillsammans med späda små nypotatisar.

En skål som räcker till ett gäng på fyra, det är inte så noga med mängderna, man kan pröva sig fram

1 gurka
3 dl grekisk yoghurt
2 vitlöksklyftor
Några kvistar dill
Peppar, flingsalt, olja och vinäger

Riv gurkan och låt den rinna av i ett durkslag. Om du inte har tid att låta gurkan rinna av men ändå vill undvika en vattnig tzatsiki, gröp ur gurkan innan du river den. Rör ihop riven gurka med yoghurten, pressa i vitlök och smaka av med peppar, flingsalt och rör ner lite olivolja och vinäger. Klipp i dill och vänd om.

2 kommentarer

  1. Kommentar #1 - catariina: 13/06 21:06

    Tsatsiki är bland det godaste som finns! Jag har sällan tid att låta gurkan rinna av ordentligt men jag brukar pressa den mot lite hushållspapper istället. Snabbt och oekologiskt!


  2. Kommentar #2 - Karin: 14/06 10:49

    Håller helt med, det absolut godaste. Jag kan äta flera deciliter


RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.