Rödbetspesto

Publicerad: 20/11 12:05

Rödbetspeston passar bra med ett grövre bröd alternativt till biff.

2 rödbetor
1 dl valnötter
1 vitlöksklyfta
½ dl olivolja
100 g parmesanost
1 kruka dragon

Koka rödbetorna mjuka, låt svalna och hacka upp. Mortla valnötterna en aning och placera dem med rödbetorna i en bunke. Pressa i en vitlöksklyfta, lägg i det mesta av dragonen och häll i olivoljan. Mixa till en puré med en stavmixer. Riv osten fint och rör ned den. Smaka av med salt och peppar.

2 Comments

  1. Kommentar #1 - Mats: 20/11 14:36

    Som på beställning! Jag har två rödbetor i kylskåpet som jag tänkte råriva, men det här är ju hästlängder bättre! Tusen tack!


  2. Kommentar #2 - Anna: 23/11 13:13

    Jag blev mycket inspirerad av receptet och tillredde pasta med rödbetspesto – succé!


RSS feed for comments on this post.