Krispig grönsallad med jätteräkor

Publicerad: 28/04 20:03

http://spontanasmaker.ratata.fi/data/spontanasmaker/images/xl/xl_sallad.jpg

För fyra
2 krukor romansallad
1 gurka
4 vårlökar
1 paket färska bönor
1/2 franskbröd
2 vitlöksklyftor
2 dl olivolja
2 äggulor
2 tsk crème fraîche
1/2 knippe dill
1 ask jätteräkor
3 tsk Worcestershiresås

Tärna franskbrödet, lägg i en bunke med 1 dl olivolja och två pressade vitlöksklyftor. Rör om, salta och peppra, låt stå en stund. Stek på medelvärme tills krutongerna är knapriga. Koka bönorna i lättsaltat vatten i cirka tre minuter. Skölja av i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag. Hacka upp gurka, sallad och vårlök.

Dressing
Lägg äggulorna i en bunke, häll försiktigt i 1 dl olivolja i en stråle under tiden du vispar. Tillsätt creme fraîche, Worcestershiresås och hackad dill, rör om.

Lägg upp salladen i en skål, ringla över dressingen och vänd om. Lägg krutonger och räkor ovanpå salladen. Peppra om det känns rätt.