Pasta med ärter, räkor & morötter

Publicerad: 15/04 17:49

För fyra

1 påse frysta ärter
2 schalottenlökar
2 dl vispgrädde
1/2 fiskbuljongtärning
1 stor morot
1 påse räkor (kan uteslutas)
1 vitlöksklyfta
1 tsk dragon

Hacka upp lök och stek den mjuk i smör i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt ärter och stek vidare i fem minuter. Stavmixa ärterna till en puré och häll i grädde och smula över buljong. Koka upp och kläm i citron och krydda med dragon. Smaka av med salt och peppar. Koka pasta. Strimla en morot och krossa vitlök, stek i olivolja några minuter, tillsätt räkor och stek ytterligare fem minuter, salta och peppra. Vänd ner pastan i ärtpurén, servera med morot och räkor.

2 kommentarer

  1. Kommentar #1 - Tara: 15/04 22:11

    Tycker att jag någonstans läst att man kan köpa er bok på Akademen. Tänkte nu bara försäkra mig, finns er kokbok alltså att köpa där? Förrästen ser pastan otroligt god ut!:)


  2. Kommentar #2 - Karin: 17/04 19:52

    Jepp, där finns den. Annars kan du kolla på karinlindroos.com/kokbok var den finns eller hur man beställer. Testa pastan, jädrans god!


RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.