Pesto

Publicerad: 07/04 15:42


2 basilikakrukor
100 g pinjefrön
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
100 g parmesanost

Lägg basilikan i en mortel och stöt till en röra, tillsätt pinjefrön och fortsätt stöta. Pressa i vitlök och riv i ost, rör om och häll i olivolja. Rör om och smaka av med salt och peppar. Ät med pasta, bröd eller grillmat!

5 Comments

  1. Kommentar #1 - Fager Dam: 07/04 15:53

    Hemlagad pesto är helt sjukligt gott. I de fabrikslagade lär de använda cashew-nötter istället för pinjefrön!


  2. Kommentar #2 - karin: 08/04 10:08

    Instämmer, speciellt om man har i extra mycket vitlök


  3. Kommentar #3 - Maria: 13/04 20:37

    Det här blev gott, så tack för receptet!Hur länge håller sig den här peston – ett par dagar?


  4. Kommentar #4 - karin: 14/04 09:34

    Vad bra, högst två dagar i kylskåpet.


  5. Kommentar #5 - HM: 15/04 21:28

    Ifall man vill massproducera (i slutet av odlingssäsongen) går det bra att använda matberedare och frysa in peston.


RSS feed for comments on this post.