Couscous med räkor

Publicerad: 19/09 20:51
photo

För 4

3 dl couscous
3 dl grönsaksbuljong
1/2 kruka citronmeliss
1 paprika
1 rödlök
1 tsk korianderfrön
1 påse räkor
2 msk kapris
1 lime
1 vitlöksklyfta
1/2 chili
1 tsk ingefära-paste
1 tsk gurkmeja
Youghurt

1. Koka upp buljongen och häll i couscous. Sätt på locket, ta kastrullen från plattan och låt stå och svälla i 5 minuter.
2. Hacka upp rödlök och paprika, fräs dem med korianderfrön och en rejäl skvätt olja i en panna på medelvärme i ca 5 minuter. Tillsätt couscousen och fräs ytterligare i 5 minuter.
3. Finhacka vitlök och chili, fräs tillsammans med ingefära i en skvätt olja i ca 2 minuter. Tillsätt räkor, kapris, saften av limen och gurkmejan, låt allt puttra ihop i ca 2 minuter, salta och peppra.
4. Klipp citronmelissen och blanda den med couscousen. Servera med räkorna och valfri mängd matyoughurt.

Spontana smaker

RSSSpontana smaker

Vardagsmat & hemmafest – lättlagat & färgstarkt

  • september 2011
    m ti o to f l s
    « Aug   Okt »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  
  • Etiketter

  • Kategorier