Matig sommarsallad med pestodressing

Publicerad: 16/05 19:28

För 4
100 g spenat
100 g rucola
100 g röd mangold
150 g fetaost
100 g vindruvor
3 avocadon
1 zucchini
4 tomater
1 kruka gräslök
1/2 kruka dill

Krutonger
1 formbröd
1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar

Dressing
1 dl pesto
1 dl olivolja

  • Börja med krutongerna. Tärna brödet och placera i en skål. Pressa i vitlök och tillsätt olivolja, salt och peppar, vänd om. Låt olivoljan dra in en stund och stek därefter brödbitarna i torr stekpanna på medelvärme tills de blivit gyllene bruna och knapriga.
  • Gör dressingen genom att blanda peston och olivoljan.
  • Hack upp zucchini, tomat och avocado. Riv salladsbladen grovt. Smula fetaosten och finhacka dill och gräslök. Dela vindruvorna på hälften om de är stora. Blanda alla ingredienser på ett stort fat eller i en stor skål.  Ringla över dressing och vänd ner den i salladen. Placera krutongbitarna på salladen och dekorera med dill.