Pasta, blomkål & chévreost

Publicerad: 19/10 14:57

För fyra personer

1 blomkålshuvud
200 g pasta penne
4 dl mjölk
4 ägg

10 st soltorkade tomater
2 msk kapris
1 lök
2 vitlöksklyftor
Chévreost

Sätt ugnen på 225 grader. Koka pasta. När pastan nästan är färdigkokt, släng i den upphackade blomkålen och låt koka med en stund. Ta kastrullen av plattan och låt pastan och blomkålen rinna av ordentligt. Vispa ihop ägg och mjölk, krydda med salt och peppar (du kan även krydda med lite cayennepeppar om du vill). Hacka löken, de soltorkade tomaterna och skiva vitlöken i tunna skivor. Varva pastan med kapris, soltorkade tomater, lök och vitlök i en ugnsform och häll över mjölkblandningen så att pastan just och just blir täckt. Skiva chévreosten och lägg överst, peppra en aning, lägg in i mitten av ugnen. Efter cirka 30 minuter är middagen färdig. Lägg upp på tallrikar och garnera med basilika.

4 kommentarer

  1. Kommentar #1 - catariina: 21/10 12:33

    Det här låter som en maträtt för mig! Ska absolut testa.


  2. Kommentar #2 - henri sarlin: 22/10 19:17

    forlat, kommenterade pa fel stalle, du menar val ”chèvre-ost ”alltsa fransk get-ost”?
    uppskattar dina recept & har provat pa flere.
    Allt gott & trevlig W-E
    onskar
    henri à paris


  3. Kommentar #3 - Paula: 24/10 03:33

    Ja, chevré måste väl vara ganska lik chèvre? Har bara sett den senare i vår butik.


  4. Kommentar #4 - karin: 24/10 12:09

    Vad bra att det finns så många språkpoliser här på bloggen, skall omedelbart rätta till. Tack att ni uppmärksammade mig på den lilla felaktigheten!


RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.