Thaisoppa med räkor

Publicerad: 26/01 07:30

För fyra
En påse stora räkor (150–200 g)
100 g bönor
1 morot
1 burk bambuskott
1 tsk grön currypasta
2 cm ingefära
1 vitlök
1/2 chili
2 shalottenlökar
1/2 l fiskbuljong
1 brk kokosmjölk

Nudlar för 2 (glas- eller äggnudlar)
1/2 lime

Strimla ingefäran, chilin, vitlöken och löken fint. Stek dem i 3 minuter i en kastrull tillsammans med currypasta och olja. Strimla moroten. Häll buljongen i kastrullen och låt koka upp. Tillsätt morot, bönor och bambuskott, koka 5 minuter och häll därefter i kokosmjölken och låt koka upp. Tillsätt räkorna och kläm i limesaft, låt sjuda i 3 minuter. Lyft kastrullen från värmen och tillsätt nudlar (krossa dem aningen). Låt stå i 5 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar, servera med klippt koriander.

1 kommentar

  1. Kommentar #1 - Joanna Lindén: 01/02 15:18

    Lagade den här soppan i helgen och den blev fenomenalt god! Tack för receptet :)


RSS feed for comments on this post.