Lite godare pyttipanna

Publicerad: 27/10 08:20

För fyra

1/2 kg potatis (fast)
4 chorizokorvar
1 pkt sockerärter
1/2 bit palsternacka
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 paprika
1 chili

Hacka upp potatis, palsternacka och paprika i små tärningar. Finhacka vitlöken och chilin. Skiva korven och dela sockerärterna. Hetta upp en stekpanna och fräs vitlöken och chilin snabbt i olivolja. Släng i potatisen, palsternackan och paprikan, sänk till något under medelvärme och låt steka i 10 minuter. Släng i resterande ingredienser och stek vidare tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter. Salta och peppra, gärna med flingsalt och nymald peppar.

Servera med stekt ägg och 1 dl crème fraiche blandat med 1 tsk dijonsenap. Några salladsblad lättar upp denna heta och matiga rätt.

2 Comments

  1. Kommentar #1 - Anneli Hallgren: 30/10 11:47

    Huuu-vilken hårdstekt mat.Föreslår ni steker potatisen och palsternackan i 20 min.Det andra bör helst inte tappa sina vitaminer-eller hur?Bör ju också ge tuggmotstånd och paprikan skulle jag inte steka alls.Kom ihåg persilja!!


  2. Kommentar #2 - karin: 30/10 23:05

    Gott var det i alla fall! Tycker själv inte heller om mjuk och liksom genomkokt/stekt mat.


RSS feed for comments on this post.