Lite godare pyttipanna
Publicerad: 27/10 08:20För fyra
1/2 kg potatis (fast)
4 chorizokorvar
1 pkt sockerärter
1/2 bit palsternacka
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 paprika
1 chili
Hacka upp potatis, palsternacka och paprika i små tärningar. Finhacka vitlöken och chilin. Skiva korven och dela sockerärterna. Hetta upp en stekpanna och fräs vitlöken och chilin snabbt i olivolja. Släng i potatisen, palsternackan och paprikan, sänk till något under medelvärme och låt steka i 10 minuter. Släng i resterande ingredienser och stek vidare tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter. Salta och peppra, gärna med flingsalt och nymald peppar.
Servera med stekt ägg och 1 dl crème fraiche blandat med 1 tsk dijonsenap. Några salladsblad lättar upp denna heta och matiga rätt.
2 Comments
RSS feed for comments on this post.
Huuu-vilken hårdstekt mat.Föreslår ni steker potatisen och palsternackan i 20 min.Det andra bör helst inte tappa sina vitaminer-eller hur?Bör ju också ge tuggmotstånd och paprikan skulle jag inte steka alls.Kom ihåg persilja!!
Gott var det i alla fall! Tycker själv inte heller om mjuk och liksom genomkokt/stekt mat.