Matfoto

Publicerad: 26/10 23:39

Håller på att sortera och kategorisera i mina digra bildarkiv. Matbilder finns det allra mest av. Det är så tacksamt och lätt att fotografera mat jämfört med människor. Människor rör på sig och kan vara obekväma framför kamera, medan rädisorna bara ligger där och är fotogeniska.

2 Comments

  1. Kommentar #1 - Bakpappa: 27/10 15:40

    Jag blir ju lite nyfiken på vad du använder för verktyg att kategorisera med…

    Jag tycker igen mat inte alls är lätt att fotografera. Att bara knäppa iväg en bild brukar inte alls bli bra. Man måste bygga upp bilden mycket mera med matfotografering. Allting från t.ex. fat och bakgrund till hur man placerar maten. Lätt kan man ju se på dina bilder också att du gjort förarbete. Det är också svårt att bygga upp ett intresse i en matbild.

    Foton på människor är jag mycket mera förlåtande för. Då kan man inte kontrollera allt… Å andra sidan så har man inte tid när man skall fånga människan i ett ögonblick och missar man det så kan man inte sådär bara upprepa det.


  2. Kommentar #2 - karin: 30/10 23:07

    Har bara kategoriserat i olika mappar (maträtter, årstider, prylar, hem, jobb osv). Själv är jag inte alls den fotografen som fångar ögonblick, utan bygger vanligtvis upp väldigt mycket kring maten eller människorna jag fotograferar. Men fortfarande är den där maten lättare att fota, för man kan liksom påta och vända och vrida på den lite hur som helst


RSS feed for comments on this post.