Kokbokstips: Julens godsaker

Publicerad: 29/11 09:03

Julens godsaker av Mia Öhrn, Foto: Ulrika Pousette / Ica Bokförlag

Som den stora vän av julen och kokböcker jag är, blir jag givetvis i mitt esse i november när det plötsligt dyker upp kokböcker med kaneldoftande recept och krispigt vintrig styling. En av årets nya böcker inom denna genre är Julens godsaker – Mia Öhrns bästa julrecept. Mia Öhrn, konditor och företagare inom kakbranschen, gav redan tidigare i år ut boken Macarons, cupcakes, cakepops och andra små bakverk, som vi också tipsade om här på bloggen. Julens godsaker är precis som namnet antyder en mängd recept på bakverk och godis som är extra gott i advent. Givetvis finns här klassiker som mjuk pepparkaka, lussebullar och knäck. Men minst lika lockande är glöggtryfflarna, knäckbrownies, spröda pepparkakspinnar och risgrynspaj. Extra rolig är pepparkaksskålen för frukt, nötter och kakor. Alla recept är enkla och tydliga, så det krävs ingen extra fingerfärdighet för att få till marsipanfigurerna eller pepparkakshuset. Inspiration för juldukningen finns också i form av vackra små askar, fat och kökshanddukar.

Andra julböcker vi gillar:

Omslagsbild: Mannerströms julkokbok

Mannerströms julkokbok

Monikasjul_hft_low.jpg

Monikas jul

Julpyssel deluxe