Fänkålspasta

Publicerad: 11/02 13:16

Medan jag känner väldigt starkt för potatis, har Magnus hakat upp sig på fänkål. Han lägger fänkål i det mesta. Här är Magnus goda och billiga recept på fänkålspasta (receptet finns också i vår kokbok).

För fyra

1 stor fänkål
1 tsk fänkålskärnor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Olivolja
2 dl grädde
Salt och peppar
Saften av en citron eller lime
En halv kruka basilika
Pasta för fyra

Grovhacka lök och vitlök, fräs löken med fänkålskärnorna i en kastrull med tjockt botten i några minuter. Tillsätt grovhackad fänkål, låt fräsa på medelvarm platta tills fänkålen är mjuk, cirka 10 minuter och häll sedan i grädde, rör om och låt koka upp. Ta kastrullen av plattan och mixa ingredienserna i kastrullen med en stavmixer. Ställ kastrullen på den varma plattan, när röran börjar sjuda kläm i citron- eller limesaft. Låt allt koka i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och rör i hackad basilika. Servera med pasta.