Supersnabb pasta med sparris & pesto

Publicerad: 18/04 10:00

För fyra

Pasta för fyra (välj en pasta med längre kokningstid)
Ett paket sparris (ungefär 1/2 kg)
1/2 lime
En kruka ärtskott

Pesto
1 basilikakrukor
50 g pinjefrön
1 vitlöksklyftor
0, 5 dl olivolja
50 g parmesanost

Dela sparrisen i 3 cm långa stänger, lämna bort den sista träiga biten. Ta en stor kastrull, koka upp pastavatten, kläm i lime, salta och häll i en skvätt olivolja. Lägg i sparrisen och pastan. Välj en pasta med längre kokningstid, eftersom sparrisen behöver tio minuter för att bli mjuk. Tillred peston under de tio minuter som pastan och sparrisen kokar. Lägg basilikan i en mortel och stöt till en röra, tillsätt pinjefrön och fortsätt stöta. Pressa i vitlök och riv i ost, rör om och häll i olivolja. Rör om och smaka av med salt och peppar. Rör ihop peston med pastan och sparrisen, och servera gärna med ärtskott.