Sandwich med salami, zucchini & paprika

Publicerad: 15/04 18:34

Passar bra som lätt lunch eller middag i sällskap med tilltugg. Även bra picknickmat.

Fyra sandwichar

Gott rejält bröd
1/2 zucchini
1/2 paprika
1 schalottenlök
Salami för fyra
Sallad
Två tomater
1 dl majonnäs
1 tsk cayennepeppar
1 dl mejram
1/2 dl olivolja
Peppar, salt

Sätt ugnen på 225 grader. Skär zucchinin och paprikan i långa strimlor, lägg dem i en ugnsform. Hacka mejram och rör ner  i olivolja, pensla zucchini- och paprikastrimlorna med oljan. Placera dem i ugnen i ca 20 minuter. Skär brödet i lämpliga skivor, lägg skivorna på en plåt och låt dem rosta i ugnen tillsammans med grönsakerna i fem minuter. Skiva tomat och schalottenlök. Rör ner cayennepeppar i majonnäs, blanda. Ta zucchini- och paprikastrimlorna och brödskivorna ur ugnen och placera zucchinin och paprikan på en brödskiva. Lägg salamin, löken, tomaten och salladen ovanpå. Bred ut majonnäs på den övre brödskivan, kläm ihop. Avnjut, gärna med en kall öl.