Kyckling med mögelost och bacon, tillsammans med potatispytt och tomat

För fyra

Kycklingen
4 kycklingfiléer
1 pkt bacon
100 g mögelost

2 vitlöksklyftor
4 msk
crème fraîche
4 tomater
1/2 citron

Potatispytt
1/2 kg potatis
1 morot
1 bit palsternacka
1 lök

1/2 dl klipt persilja

1. Sätt ugnen på ca 200 grader. Hacka upp ingredienserna till potatispyttet i små tärningar.

2. Gör ett djupt snitt i kycklingsfileerna och fyll dem med osten och skivad vitlök. Rulla två baconskivor runt varje filé och placera med fliken neråt i en ungsform med lite olivolja på bottnet.

3. Dela tomaterna i fyra delar och placera bland kycklingen, mal över salt och peppar. Lägg en msk crème fraîche över varja kycklinbit och kläm över citron. Placera i mitten av ugnen i 25–30 minuter.

4. Stek pytten på medelvärme i olivolja tills potatisen är mjuk, det tar ca 25 minuter. Vänd i persilja, smaka av med salt och peppar.