Äppelmust
Publicerad: 04/10 19:21Små rullader med batat, zucchini, getost & pecannötter
Publicerad: 02/10 21:11Hyvla fina strimlor av en zucchini och en stor batat. Rör ihop olivolja med cayennepeppar och salt och pensla på strimlorna. Låt mjukna i ugnen på 175 grader i 15 minuter. Rör ihop getost, 2 msk krossade pecannötter och klippt basilika till en röra. Ta en klick, placera på en strimla och rulla ihop.
Bokmingel
Publicerad: 02/10 20:13I torsdags ordnade Peppe (även känd som Alfamamman här på hbl.fi) med lanseringsfest för hennes nya bok Livet & barnet. Som jag för övrigt varmt kan rekommendera. Magnus fixade lite tilltugg till bokminglet. Våra ständigt återkommande och svingoda limprektanglar med aioli, kräftstjärtar, dill och citron.
Och kex med olika ostar, fikon och nötter.
Magnus kom på den alldeles utmärkta idén att av illustrationerna i boken trycka upp små fyrkantiga ”tallrikar” i tunt papper. Vi vek dem två gånger på diagonalen och så blev de fina små fat för snittarna.
Och sen drack vi champagne, som man bör på lanseringsfester.
Meditativt
Publicerad: 28/09 19:35Slow food i Fiskars
Publicerad: 28/09 19:31Förra året blev matmarknaden Smaka på Västnyland en succé. Och det kommer den säkerligen även att bli nu under veckoslutet då den arrangeras i Fiskars.
Förra året var Magnus och jag på plats och sålde kokböcker och gjorde reklam för den här bloggen. I år är jag på plats i egenskap av informatör på Marthaförbundet och vi kommer att dela ut vår nya matbroschyr Rena råvaror som jag jobbade med hela våren och den här hösten. Vi har varit ute på en matresa i Svenskfinland och broschyren ger på alla plan inspiration för att införa mera slow food i vardagen. Missa inte den om du har planer på att matmingla i Fiskars under veckoslutet.
Så här ser den ut, resultatet av sommarens alla matresor.
Bästa lunchstället i Genève
Publicerad: 28/09 19:22Det var helt klart på piren Bains Des Paquis.
Fräsch prisvärd lunch i denna annars så svindyra stad.
Och dessutom behövde man inte avnjuta den vid ett bord. Utan kunde placera sin matbricka lite var som helst på piren
.
Efter det kunde man dricka öl på bryggan. Inte illa. De sista bilderna från vår höstresa finns här.
Versonnex, Geneve & Annecy
Publicerad: 25/09 17:00Tystnaden på den här bloggen beror på att Magnus, Astrid och jag varit fullt upptagna av att barnvakta kusiner i byn Versonnex i Frankrike. Förutom barnvaktandet har vi ätit och stött på en hel del godsaker här i byn, i Geneve och i den lilla franska staden Annecy. Flera bilder finns på karin.ratata.fi.