Köttfärslimpa med tunnskivad potatis, brysselkål & feta
Publicerad: 04/04 23:13För fyra personer
Köttfärslimpa
400 g nötfärs
1 pkt bacon
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 ägg
1 dl mjölk
3 msk skorpmjöl
1 dl färsk oregano
1 tsk cayennepeppar
1 tsk spiskummin
Salt & peppar
Potatis
Brysselkål
Olivolja
Salt & peppar
1 pkt fetaost
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skiva potatisen tunn och koka potatisskivorna med brysselkål i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Häll bort vattnet och placera potatisen och brysselkålen på en kökshanduk.
3. Rör ihop mjölken med skorpmjölet och låt svälla i 10 minuter.
4. Finhacka löken och vitlöken. Strimla baconstrimlorna.
5. Rör ihop alla färsingredienser.
6. Klappa ut färsen till formen av en amerikansk fotboll i en större ugnsform. Sätt formen i mitten av ugnen i 20 minuter.
7. Ta ut formen ur ugnen och placera potatisen och brysselkålen runt köttfärslimpan, smula över fetaosten.
8. Lägg formen i ugnen och låt stå i cirka 15 minuter.