Krämig kycklingwok
Publicerad: 02/04 13:56För fyra
Nudlar för fyra
300 g kyckling
1/2 huvud rödkål
1 liten purjolök
1 morot
1 paprika
2 vitlöksklyftor
1 chili
1 stor bit ingefära
1/2 buljongtärning
1 dl vispgrädde
2 tsk tahini
sojasås & peppar
1 lime
1 dl koriander
Strimla grönsaker, finhacka vitlök och chili, riv ingefära. Woka vitlök, chili och ingefära i 2 minuter, tillsätt kycklingen och woka tills kycklingen fått färg. Släng i resten av grönsakerna och låt woka i ytterligare 10 minuter. Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Rör ihop grädde, tahini och smula i buljongen, häll vätskan i woken och rör om. Låt värmas upp och tillsätt nudlarna, rör om och smaka av med sojasås och peppar. Servera med klippt koriander och en klyfta lime.
Önskemål?
Publicerad: 02/04 13:37Ni som vill veta mera om vem vi egentligen är och vad vi kommer att erbjuda på matbloggen Spontana Smaker, klicka in på Info & Kontakt. Önskemål tas gärna emot, har du en romantisk brunch, stor inflyttningsbaluns eller temafest på kommande, be oss om tips.
Pasta med paprikaröra, räkor & musslor
Publicerad: 02/04 11:55Magnus frossar i pasta ganska så ofta.
För fyra
3 paprikor
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 dl vispgrädde
1/2 citron
1/2 kruka rucola
1 konservburk musslor
1 påse räkor
1/2 kruka gräslök
Gurkmeja
Grovhacka paprika och lök, krossa vitlöken. Stek allt i olivolja i en tjockbottnad kastrull på medelvärme i ca 10 minuter, eller tills paprikan är mjuk. Ta bort kastrullen från plattan och mixa grönsakerna till en slät röra med en stavmixer. Tillsätt grädde och citronsaft, koka upp. Koka pasta för fyra al dente. Vänd ihop pastan med paprikaröran och tillsätt rucola, smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och lägg i olivolja, räkor och musslor, krydda med gurkmeja och låt steka i 5 min. Dekorera med finhackad gräslök.
Tid för tedrickande
Publicerad: 01/04 22:28Dagens frukost
Publicerad: 01/04 10:29Extra lättlagad lunch med tomat och avokado
Publicerad: 01/04 10:18Fin bricka som jag hittade på en trottoar en sen kväll någonstans i Tölö.
Eftersom jag är frilansare blir det många luncher hemma, och eftersom Magnus inte är hemma och tillreder födan, är jag utelämnad åt mig själv och mitt urusla tålamod i köket. Just nu gör jag allt som oftast bruchetta med tomat och avokado.
3 tomater
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
Olivolja, salt, peppar
Vitt brödSkär brödet i tunna skivor, ringla olja över, salta och peppra och rosta i ugnen. Kärna ur tomaterna, låt rinna av och hacka upp. Hacka upp avocado, lök och vitlök. Rör ihop med olivolja salt och peppar. Lägg röran på bröden och avnjut med fördel tillsammans med en iskall cola.
Förra påsken
Publicerad: 01/04 10:07Förra påsken var vi alldeles sedvanligt hemma i Karis och Ekenäs.
Åt laxsoppa hos farmor och farfar.
Och hederlig pannkaka till efterrätt.
Vi var mitt uppe i tillverkningen av vår kokbok Det stora suget, och Magnus gjorde en mastig smörgåstårta med en blixt på.
Själv var jag tydligen iklädd sandaler.