Grillad majs med parmesan

Publicerad: 15/07 22:49

Improvisera lite med majsen nästa gång du plockar den från grillen! Vi smaksatte med smör (såklart), parmesan, flingsalt och balsamicokräm.

Syrlig yoghurtsås med rucola

Publicerad: 15/07 20:55

Den här yoghurtsåsen passar bra till exempelvis grillad kyckling.

En skål för ett middagssällskap på 4-6 personer
2 dl turkisk yoghurt
1/2 citron
100 gram rucola (ungefär som två rejäla knippen eller drygt 1/2 ask)
2 vitlöksklyftor
Peppar, salt

Finhacka rucolan, rör ihop den med yoghurten. Pressa i citron och vitlök. Krydda enligt smak. Dekorera med några skvättar olivolja.

Kalas

Publicerad: 15/07 20:43

http://3.bp.blogspot.com/_oIGC8zXavWk/TDr2FqEwHII/AAAAAAAAChw/8zKtb4iET4g/s1600/kal7.jpg

Här i butikskollektivet i Ekenäs har vi bråda dagar med att utnyttja sommaren till max. Strandhäng varvas med båtutflykter, grillmiddagar och loppisrundor. Förra helgen var det dags för 25-årsfest.

http://4.bp.blogspot.com/_oIGC8zXavWk/TDr14EFnAII/AAAAAAAAChI/eVOI2DkCeRk/s1600/kal2.jpg

Magnus bjöd födelsedagsbarnet på frukost på trappan. Det var limpa med en röra av mascarpone, dill, svartpeppar, kräftstjärtar, körsbärstomater, en citronskvätt och lite salt. Ett utmärkt sätt att inleda födelsedagsfirande.

http://2.bp.blogspot.com/_oIGC8zXavWk/TDr2rj13EiI/AAAAAAAACi4/94GD48zmm_s/s1600/kal16.jpg

Senare var det dags att duka fram till kalas på terrassen. Hittade det gröna bordet på loppis, kommer att passa utmärkt i vårt kök hemma i Helsingfors.

http://2.bp.blogspot.com/_oIGC8zXavWk/TDr15LyVkhI/AAAAAAAAChg/m-MSochM-aE/s1600/kal5.jpg

Jag fyllde 25 år. Här lite behagligt umgänge med kusinens trevliga hund.
http://2.bp.blogspot.com/_oIGC8zXavWk/TDr2sIEN8rI/AAAAAAAACjI/rbwaB1dTkXk/s1600/kal18.jpg

Som tilltugg bröd vi som vanligt på tunna rostade baguettskivor med hummus. Lätt att göra och mycket gott. Flera kalasfotografier på bloggen Karkki.

Ett tips från loppisboken

Publicerad: 13/07 12:20

http://3.bp.blogspot.com/_oIGC8zXavWk/TDeGjyTOJCI/AAAAAAAACgY/znsdbNheqL0/s1600/kan7.jpg

Den här sommaren ägnar jag mig åt att göra en bok om loppisfynd, den kommer att vara fylld av idéer och inspiration. Jag skriver och fotar, och Magnus formger. Ett tips från boken är att istället för att plocka en hel bukett till festdukningen ställa fram massor av små vaser med enstaka blomstjälkar.

Pasta med bönor & körsbärstomater

Publicerad: 12/07 14:06

För fyra

Pasta för fyra
150 g bönor

1/2 lök
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde

1 dl riven parmesan
1 dl finhackad basilika
1/2 citron
Körsbärstomater

Salt & peppar

Skär upp bönorna i passliga bitar och stek dem i olivolja i ca 5 min, placera dem på ett fat. Finhacka löken och vitlöken, stek i olivolja tills löken är mjuk. Tillsätt grädde och låt puttra tills det tjocknar lite. Vänd i citronsaft, riven parmesan och finhackad basilika, ta bort stekpannan från plattan och smaka av med salt och peppar.  Koka pastan enligt anvisningar och rör ihop den med bönorna och såsen. Dekorera med körsbärstomater, extra goda om man värmer dem i ugnen en stund.

Magnus gör en sallad

Publicerad: 09/07 13:27

Börja med att gå till landet och skörda med iver. Exempelvis rädisor, lite sallad, rucola och dill.

Se till att svärmodern skördar lite mogna körsbärstomater.

Ställ dig vid ett bord, hacka alla grönsaker fint och var glad som en lärka.

Fynda lite blomkål och kanske några vindruvor, hacka fint och lägg med dem i salladen.

Färdigt!

En kväll tillredde Magnus sallad med några olika salladssorter, tomat, gurka, oliver, fetaost, rödlök, persilja, balsamicokräm och till det grillad kyckling.

http://3.bp.blogspot.com/_oIGC8zXavWk/TDRZ6goe7sI/AAAAAAAACdw/o5grVcujYgE/s1600/plock13.jpg

Gott till var grekisk yoghurt med pressad vitlök, malen svartpeppar och några skvättar citronsaft.