Grillad majs med parmesan
Publicerad: 15/07 22:49Syrlig yoghurtsås med rucola
Publicerad: 15/07 20:55Den här yoghurtsåsen passar bra till exempelvis grillad kyckling.
En skål för ett middagssällskap på 4-6 personer
2 dl turkisk yoghurt
1/2 citron
100 gram rucola (ungefär som två rejäla knippen eller drygt 1/2 ask)
2 vitlöksklyftor
Peppar, salt
Finhacka rucolan, rör ihop den med yoghurten. Pressa i citron och vitlök. Krydda enligt smak. Dekorera med några skvättar olivolja.
Kalas
Publicerad: 15/07 20:43Här i butikskollektivet i Ekenäs har vi bråda dagar med att utnyttja sommaren till max. Strandhäng varvas med båtutflykter, grillmiddagar och loppisrundor. Förra helgen var det dags för 25-årsfest.
Magnus bjöd födelsedagsbarnet på frukost på trappan. Det var limpa med en röra av mascarpone, dill, svartpeppar, kräftstjärtar, körsbärstomater, en citronskvätt och lite salt. Ett utmärkt sätt att inleda födelsedagsfirande.
Senare var det dags att duka fram till kalas på terrassen. Hittade det gröna bordet på loppis, kommer att passa utmärkt i vårt kök hemma i Helsingfors.
Jag fyllde 25 år. Här lite behagligt umgänge med kusinens trevliga hund.
Som tilltugg bröd vi som vanligt på tunna rostade baguettskivor med hummus. Lätt att göra och mycket gott. Flera kalasfotografier på bloggen Karkki.
Ett tips från loppisboken
Publicerad: 13/07 12:20Den här sommaren ägnar jag mig åt att göra en bok om loppisfynd, den kommer att vara fylld av idéer och inspiration. Jag skriver och fotar, och Magnus formger. Ett tips från boken är att istället för att plocka en hel bukett till festdukningen ställa fram massor av små vaser med enstaka blomstjälkar.
Pasta med bönor & körsbärstomater
Publicerad: 12/07 14:06För fyra
Pasta för fyra
150 g bönor
1/2 lök
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
1 dl riven parmesan
1 dl finhackad basilika
1/2 citron
Körsbärstomater
Salt & peppar
Skär upp bönorna i passliga bitar och stek dem i olivolja i ca 5 min, placera dem på ett fat. Finhacka löken och vitlöken, stek i olivolja tills löken är mjuk. Tillsätt grädde och låt puttra tills det tjocknar lite. Vänd i citronsaft, riven parmesan och finhackad basilika, ta bort stekpannan från plattan och smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisningar och rör ihop den med bönorna och såsen. Dekorera med körsbärstomater, extra goda om man värmer dem i ugnen en stund.
Magnus gör en sallad
Publicerad: 09/07 13:27Börja med att gå till landet och skörda med iver. Exempelvis rädisor, lite sallad, rucola och dill.
Se till att svärmodern skördar lite mogna körsbärstomater.
Ställ dig vid ett bord, hacka alla grönsaker fint och var glad som en lärka.
Fynda lite blomkål och kanske några vindruvor, hacka fint och lägg med dem i salladen.
Färdigt!