Så god pestosås

Publicerad: 08/08 22:31

Pestosås för sex personer

1 basilikakruka
100 g pinjefrön
1/2 dl olivolja
100 g parmesan
3 vitlöksklyftor
1 liten palsternacka
1/2 fänkål
1 tsk fänkålsfrön
2 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde

Hacka upp palsternacka, fänkål och vitlök, stek i en rejäl skvätt olivolja i en kastrull tills de mjuknat. Tillsätt buljong och låt småputtra i 10 min. Sila bort grönsakerna och häll tillbaka såsen i kastrullen, rör i grädden och låt puttra 10 minuter tills såsen tjocknat något. Lägg basilika, pinjefrön och olivolja i en skål och mixa med en stavmixer. Tillsätt riven parmesan och rör om. Tag kastrullen med såsen från plattan och rör i basilikaröran. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Avnjut med exempelvis hederlig biff och potatis  – så fasligt gott!

3 kommentarer

  1. Kommentar #1 - sebbe: 09/08 10:36

    haha pestosås FÖR SEX!


  2. Kommentar #2 - Kugge: 11/08 09:05

    Ooh! Det där måste jag testa! Låter jättegott!


  3. Kommentar #3 - Karin: 11/08 11:07

    Glädjande nyheter: vi skall servera den på er klassträff!


RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.