Klassikern ris á la Malta
Publicerad: 24/12 07:0010 små efterrättsskålar
1 dl grötris
7 dl mjölk
1 kanelstång
1 vaniljstång
1 dl socker
1 nypa salt
2 apelsiner
1 msk florsocker
4 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
- Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna.
- Häll mjölken i en stor kastrull. Tillsätt grötriset, socker, salt, kanel och vaniljstången med kärnorna. Koka upp och låt småputtra på svag värme i ca 30 minuter. Tag åt sidan och låt svalna helt.
- Tvätta ena apelsinen i hett vatten, riv skalet och pressa ur saften. Blanda ihop saften och skalet tillsammans med florsocker i gröten.
- Vispa grädden med vaniljsocker lätt.
- Placera gröten i skålar och klicka på grädden. Skiva den andra apelsinen och dekorera.