Presentation

Publicerad: 09/06 11:06

http://karin.ratata.fi/data/karin/images/xl/xl_efdd3.jpg http://1.bp.blogspot.com/-RFVABqvF0lQ/TefGmfIa3BI/AAAAAAAADn4/2UlNIOFQHN4/s1600/1.jpg

Det verkar finnas en hel del nya läsare av denna matblogg, så tänkte det vore lämpligt med en presentation av oss och bloggen.

Vi som driver denna blogg heter Karin Lindroos och Magnus Lindström. Det är jag, Karin, som är rösten bakom bloggen. Magnus skriver alla recept och tillreder all mat som syns på bild. Jag själv när inget större intresse för att tillreda mat, men tycker verkligen om att fotografera den och duka fram, gärna med loppisfynd och mycket färger. Tidigare har vi tillsammans gett ut kokboken Det stora suget, för vilken Magnus skapade recepten och formgivningen och jag fotograferade.

På vardagarna jobbar Magnus på ett tryckeri och gör nu som då diverse grafiskt frilansjobb. Dessutom är han besatt av italiensk fotboll och han festar ofta och mycket. Han skriker också i ett grindcoreband. Bandet heter Nothing More To Eat och ni ta en titt på dem här och här.

http://2.bp.blogspot.com/-3Pl4X0OZjlg/TefGnCg8LlI/AAAAAAAADoQ/ROpLblCi0U8/s1600/4.jpg http://1.bp.blogspot.com/-xUM_eICYLDw/TefLuruZFLI/AAAAAAAADow/S99TkEUYGK8/s1600/1.jpg

Jag jobbar halvtid som informatör på Marthaförbundet sedan några månader tillbaka, och resten av tiden frilsansar jag  som skribent, fotograf och stylist. Jag är även en av grundarna och chefredaktör för bloggtjänsten Ratata och gav i höstas ut boken Loppisfynd – Idéer & inspiration. Min personliga blogg hittar ni på karin.ratata.fi.

http://2.bp.blogspot.com/-xsSmjvlawlo/TefLuqp6JVI/AAAAAAAADo4/Gpze9X-2nP0/s1600/2.jpg http://2.bp.blogspot.com/-CwP2m6CAauA/Te5ZIHt99WI/AAAAAAAADr0/JteGgMKiOao/s1600/lax2.jpg

Så ofta vi bara kan samlar vi syskon och vänner kring matbordet, gärna på vardagarna och så gott som varje helg.  Antingen hemma på Tölögatan i Helsingfors, eller som nu under sommarmånaderna i vår sommarbostad vid torget i Ekenäs där vi bor tillsammans med min bror Erik. Vi gillar rejäl vardagsmat som inte är för avancerad att tillreda.

http://karin.ratata.fi/data/karin/images/xl/xl_ensh1.jpg

Syftet med bloggen Spontana smaker är att dela med oss av all den mat vi lagar och fotograferar. Den här bloggen hoppas vi fungerar som en inspirationskälla när man funderar på middagsmaten och som en receptbank som man gärna återkommer till. Ni kan förvänta er en hel del somriga middagar framöver. Och kommentera och tipsa oss gärna om era egna bloggar och recept!