Fredagsmiddag

Publicerad: 25/03 20:23

Magnus är väldigt väldigt inspirerad av matprogrammet Sveriges mästerkock. Jag kan rekommendera programmet för alla matlagningsintresserade. Han är så inspirerad av programmet att han applicerade konceptet ”hemliga lådan” på vår fredagsmiddag. ”Hemliga lådan” innebär att deltagarna i Sveriges mästerkock får en låda fylld av råvaror, och därefter skall de komponera en middag.

Magnus handlade således varor som han gillar utan en tanke på vad de skulle resultera i. Han köpte: gris inrefilé, spenat, bacon, broccoli, potatis, vitt vin, grädde, citron, pepparrot och basilika. Väl hemma började han fundera på vad detta skulle resultera i, och nu ser vår fredagsmeny ut som följer: basilikamarinerad gris inrefilé med spenat och bacon vid sidan om. Till detta mos med broccoli och pepparrotssås.