Frittata till söndagsbrunchen

Publicerad: 20/02 08:01

För fyra

6 ägg
1/2 fänkål
1 rödlök
150 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
10 st körsbärstomater
100 g getost
En liten näve pinjefrön
1 dl klippt basilika

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggen i en skål och krydda med salt och peppar. Skiva löken, vitlöken, champinjonerna och fänkålen tunt. Stek champinjonerna i en skvätt olivolja i ca 5 minuter. Tillsätt löken, vitlöken och fänkålen och stek i ytterligare 4 minuter tills löken mjuknat. Smöra en pajform eller annan mindre ugnsform. Placera de stekta grönsakerna i formen och häll över äggen. Dela tomaterna på hälften och placera dem ovanpå grönsakerna och äggen. Lägg pajformen i mitten av ugnen och låt grädda i ca  8-10 minuter tills äggen börjat stanna. Ta ut formen och lägg ugnen på grilläge. Placera skivad getost, pinjefrön och basilika på frittatan och lägg i övre delen av ugnen i ca 5 minuter tills osten och fröna fått färg. Servera med salladsblad.