Klyftpotatis

Publicerad: 14/01 16:51

Jag är mycket förtjust i potatis, i alla dess former. Kokt potatis (med skalet på såklart), mos, franskisar, stekt potatis, ugnspotatis och givetvis klyftpotatis. En fredagskväll som denna rekommenderar jag klyftpotatis tillsammans med en god biff och fräsch sallad.

Så här gör du
Lägg ugnen på 225 grader. Skär potatis i klyftor och lägg dem i en bunke. Ringla över rejält med olivolja och valfria kryddor, vi brukar använda hela kummin, gurkmeja, cayennepeppar, salt och peppar. Lägg ett lock över bunken och skaka om. Lägg klyftpotatisen på en bakplåt med bakplåtspapper och in i ugnen i 40–5o minuter. Rör om bland klyftorna då och då.

3 Comments

  1. Kommentar #1 - Anna: 16/01 19:30

    Tack för det receptet! Har länge sökt efter ett bra recept på klyftpotatisar. Och man tycker ju att det skulle vara lätt att hitta eftersom det är så lätt att laga, men nej… Så nu ska här lagas klyftpotatisar!


  2. Kommentar #2 - angelica: 17/01 10:36

    Hej! ville bara tipsa er eftersom ni verkligen gillar potatis. vi brukar göra något som vi lärt oss av Jamie Oliver. Koka hela skalade potatisar i typ 10-15 min. de ska bli mjuka men inte färdigkokta. häll av vattnet och häll på smör och de kryddor man vill ha. vi gillar mest massor av flingsalt. sen in i en varm ugn tills de är helt gyllenbruna. rör lite under tiden. de blir sjukt goda då de får en skinnlik skorpa med ett mjukt innanmäte. Pröva gärna!


  3. Kommentar #3 - karin: 18/01 22:58

    Jepp, brukar göra dem också. Själv gillar jag denna variant bättre, medan Magnus föredrar de förkokade. Men allt funkar, klyftpotatis är alltid gott!


RSS feed for comments on this post.