Kokbokstips!

Publicerad: 28/08 17:20

Monica Eisenman har tidigare gett ut flera kokböcker med systern Lisa Eisenman, en riktig inspirerande favorit är Sommarens söta.


På bokens baksida ges ett smakprov på vad som finns innanför bokens pärmar: en färgexplosion och nudelrätter i mängder.

Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter / Foto: Jonny Lindh / Bonnier Fakta

En två månader lång resa i Asien har resulterat i en ovanligt färgstark kokbok med fyrtio olika recept, främst på nudlar, med inspiration av bland annat det Koreanska, Thailändska, Japanska och Vietnamesiska köket. Boken är späckad av fakta om olika sorters nudlar och exotiska ingredienser, men recepten är likväl anpassade för det nordiska köket och ingredienser som finns i näraffärens sortiment.

Varje recept inleds med några faktameningar, om varifrån rätten härstammar, hur den fått sitt namn och Eisenmans personliga relation till den. Bilderna lyckas väl skapa ett starkt sug efter asiatisk pesto med pilgrimsmusslor, teriyakinudlar med lax, friterade kokosräkor och nudelkorgar med tonfisk och wasabimajonnäs.

2 Comments

  1. Kommentar #1 - Linda: 28/08 21:59

    boken sommarens söta är helt oslagbar! Jag har prövat de flesta recept i den och de verkar vara väl utprövade eftersom det är svårt att misslyckas med dem!


  2. Kommentar #2 - karin: 30/08 08:52

    Och dessutom är bilderna på sötsakerna fasligt fina!


RSS feed for comments on this post.