Räkröra till förrätt

Publicerad: 23/08 09:56

På lördagen var det dags för en sista middag i vårt sommarkollektiv på Björknäsgatan i Ekenäs. Ack, det har varit fina sommarmånader, med otaliga middagar på terrassen i solnedgången.

För 15 pers

Bröd
1 franskbröd
2 vitlöksklyftor
Olivolja
Salt, peppar

Skär upp brödet i tunna skivor, dela skivorna på hälften. Fyll en bunke med 1 dl olivolja och pressa i vitlök, salta och peppra, rör om. Doppa brödskivorna på båda sidorna i oljan, placera dem på bakplåtspapper på en plåt. Rosta i ugnen på 180 grader tills de blir gyllenbruna.

Räkröra
1 kg räkor
3 dl
crème fraîche
1 stor rödlök
3 msk kapris
1 dl hackad dill
1 burk kräftstjärtar
Peppar
Citron

Tina upp räkorna och finhacka rödlöken. Rör ihop räkorna och löken med crème fraîche, hackad dill och kapris. Rör i peppar. Lägg upp en brödskiva på en tallrik, ös på med räkröra, lägg en brödskiva ovanpå och dekorera med räkstjärtar, dill och en citronklyfta.