Kokoskyckling

Publicerad: 21/07 12:28

Det här är ett återkommande favoritrecept, som man även hittar i vår kokbok.

För fyra

400 g kycklingstrimlor
1 burk bambuskott
1 litet blomkålshuvud
1 stor burk kokosmjölk
1 gul lök
1 chili
2 vitlöksklyftor
3 tsk kapris
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk chilipulver
i kycklingbuljongtärning

Hacka lök, vitlök och chili. Häll olja i en wokpanna, lägg i chilin och vitlök och låt fräsa i en halv minut. Lägg i kyckling, lite salt och peppar och låt steka tills kycklingen fått färg. Sätt i lök och kapris. Krydda med gurkmeja och chilipulver. Låt steka i ytterligare en minut, häll i kokosmjölk och smula i en buljongtärning, vänd om. Låt puttra i några minuter, sätt i bambuskott, och låt puttra vidare under tiden du skär upp blomkål. Lägg i blomkålen och låt puttra i fem minuter. Hacka i lite persilja och vänd om. Det är också gott med riven ingefära i, eller en skvätt lime. Servera med klibbigt ris. Kan förvandlas till en vegetarisk version genom att lämna bort kycklingen.

3 Comments

  1. Kommentar #1 - Christian Tikkanen: 21/07 17:44

    .


  2. Kommentar #2 - Christian Tikkanen: 21/07 17:52

    Nu undrar ni säkert varför jag dimper ner på ert köksbord, mitt i maten så att säga, men saken är den att er blogg verkade intressant och när den ännu till är en Finlandssvensk matblogg gjorde de att mitt intresse för den blev ännu större. Jag ber om ursäkt för att jag i ett tidigare försök att kommentera bara åstadkom en prick i kommentaren, det berodde på att jag inte riktigt klarade av att göra det rätt då. Hur som helst, er blogg är intressant och om ni inte har någonting emot det så länkar jag er på min blogg, och skulle det vara så att ni inte vill det så tag kontakt med mig så skall jag åtgärda det med en gång.


  3. Kommentar #3 - karin: 21/07 18:43

    Vad roligt – länka gärna! Skall omedelbart gå och kolla på din blogg


RSS feed for comments on this post.