Kokbokstips: Paul grillar

Publicerad: 19/07 11:32

Paul grillar av Paul Svensson, foto Jakob Fridholm / Norstedts

”Vad själva maten anbelangar handlar det framför allt om den oförglömliga, intensiva karaktär som smaken av eld kan ge”

Doften av grill är alldeles oemotståndlig, men ändå blir det allt som oftast samma saker man slänger på gallret: grillspett, halloumi, kycklingklubbor, biffar, champinjoner med ost, korv eller foliepaket med potatis. Paul däremot grillar allt: purjolök med getost, honung och lavendel, melon marinerad med bulgur, muscatelvin, mynta och grillat bacon, foliebakad fänkål med fänkålsaioli, lammfärskebab med spiskummin, lime och persilja eller bbq-rökt lax med te.

Den här boken är späckad av inspiration för att förlänga grillsäsongen och öka urvalet av ingredienser som man lägger på grillen, allt kan grillas, till och med efterrätten. Förutom en utförlig grillskola om tekniker, tillbehör och tändning är boken uppdelad enligt råvaror (fisk, grönsaker, kött). När man köpt sin fisk kan man bläddra fram till kapitlet om fisk och skaldjur och insupa inspiration gällande goda sallader som passar till eller kryddor, örter och marinader som ger det lilla extra. Varje recept inleds med lite personliga tips och anekdoter av kokbokens författare.