Fisksoppa med aioli

Publicerad: 27/05 20:23

För 4 personer

400 g fisk
1/2 dl olivolja
2 morötter
1/2 kg potatis

4 vårlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 l vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 apelsin

1 tsk fänkålsfrön
1 tsk hel koriander
1 dillstjälk
Aioli (gör en tredjedel av receptet i föregående inlägg)

Skär upp potatis och morot i exempelvis stavar, hacka lök och finhacka vitlök. Mortla fänkålfrön och koriander en aning. Stek grönsakerna med de mortlade kryddorna i olivolja i en stor kastrull i 5 minuter. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare en stund. Häll i vatten och koka upp, släng i buljongtärningarna och låt småkoka i ca 10 minuter. Pressa saften ur apelsinen, häll apelsinsaften i soppan och lägg i fisken , låt puttra vidare i 5 – 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick aioli och dill.