Lättlagad fisksoppa

Publicerad: 01/11 18:37

Göra det enkelt för sig i veckorna så blir maten en njutning och inte ett stressmoment. Fisksoppa är enkelt, snabbt och alltid lika jädrans gott.

För fyra personer
400 g lax
1/2 kg potatis
1 bit palsternacka
1 purjo
1 vitlöksklyfta
1 l fiskbuljong eller fond
1 tsk hel kryddpeppar
1 msk kapris
1 paket sockerärter
1 dl grädde
En näve persilja

1. Tärna potatis och palsternacka, hacka upp purjon och finhacka vitlöken.
2. Smält smöret i en stor kastrull, fräs grönsakerna snabbt och tillsätt buljongen, kryddpepparn och kaprisen. Låt puttra på meddelvärme i ca 5 minuter.
3. Tärna laxen och grovhacka sockerärterna, placera dem i soppan. Låt puttra ytterligare 3 minuter.
4. Tillsätt grädden och persiljan, koka upp och smaka av med salt.