Snabb kantarellgryta

Publicerad: 23/08 21:16

För 4

3/4 l kantareller
2 skivor kassler
1 stor morot
3 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
Smör
1 msk mjöl
2 dl grädde
1/2 kruka basilika

1. Stek kantarellerna i smör tills vätskan har försvunnit. Ställ åt sidan.

2. Tärna kasslern i små bitar, finhacka vitlöken och skiva schalottenlökarna och morot.

3. Hetta upp en gryta och bryn kasslern tillsammans med vitlöken i lite smör. Tillsätt mjölet och blanda om.

4. Häll i grädden, skölj gräddburken med ca 1/2 dl vatten och häll också det i grytan. Tillsätt löken och moroten, låt småputtra i 10 minuter.

5. Vänd i kantarellerna och basilikan, smaka av med salt och nymald peppar. Servera med exempelvis potatis och körsbärssylt.