Melonsallad för grillkvällen

Publicerad: 12/07 13:27

Mängder av somriga middagar, kvällsdopp, en bröllopscatering och en icke fungerande mokkula har gjort vårt matbloggande bristfälligt. Men nu är vi tillbaka, med ett lager av matinspiration. Här följer receptet på en läskande tomat och melon-sallad som passar bra till grillat kött eller fisk.

Melonsallad för ett större middagsgäng

1/2 vattenmelon
1 ask körsbärstomater
1 burk kapris
1 kruka bladpersilja
Olivolja
Salt & peppar

  1. Tärna melonen.
  2. Skålla tomaterna: skär ett kryss på ryggen av tomaterna och släng ner dem i kokande vatten, låt dem vara där i ca 2 minuter. Häll över dem i en sil och skölj dem med kallt vatten, dra bort skinnet.
  3. Plocka bladen från persiljan och blanda alla grönsaker.
  4. Skvätta över olivolja, salta och peppra.
Spontana smaker

RSSSpontana smaker

Vardagsmat & hemmafest – lättlagat & färgstarkt

  • juli 2011
    m ti o to f l s
    « Jun   Aug »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • Etiketter

  • Kategorier