Tre matiga Ekenästips

Publicerad: 05/07 15:00

Vi håller på att arbeta oss igenom Ekenäs utbud av caféer och lunchrestauranger – ett inte alltför slitsamt göra kan meddelas, snarare välgörande för kropp och själ.

http://4.bp.blogspot.com/-w7HC7MF18Tg/TgoWlBLnj4I/AAAAAAAAEAw/55vs6_uNsbA/s1600/9.jpghttp://4.bp.blogspot.com/-WywQjdE-zK8/TgoWlu0F9iI/AAAAAAAAEBA/8u-DrUaNUq4/s1600/13.jpg


CAFE ADA

Nere vid gästhamnen finns Ada, som lockar med en rejäl och solig terrass och smakfullt yttre – man får en aning Gotlandskänsla av innergården. Förutom alla de lyckade estetiska lösningarna vad beträffar inredning är bakelserna en fröjd för den sötsugne. Vi testade tre olika alternativ, och var nöjda med alla. Även utbudet av läsekblask var till vår yttersta belåtenhet. Dessutom kom teet i en kanna, och det uppskattar jag alltid. Helt klart värt ett besök när du är i stan. Ett extra plus för det rejäla utbudet av inrednings- och matmagasin.

SMÖGEN RADIO MUSÈUM & ART CAFÉ

Smögen på Sigfrid Aroni gatan 3 har öppet onsdagar, fredagar och lördagar från klockan 11. Denna lördag såg vi vår chans. Vi var alla lite slitna, men blev betydligt piggare då vi tog oss en titt på utbudet. Räkmackan eller Köpenhamnaren botar lördagströtthet, och att sitta i det stora utemöblemanget i skuggan var så behagligt att vi suckade av välbehag. Det hela avslutades med en titt i radiomuseet som finns i anslutning till caféet. Där fanns alla slags radioapparater man kan tänka sig.

GLASSBAREN PÅ HOTEL SEA FRONT

Min åttaåriga gudson var på besök, och vi såg det som en perfekt möjlighet att äntligen besöka den nya glassbaren på hotell Sea Front. Glassen är tillverkad på en gård i Tenala, av mjölk från gårdens kor, helt utan tillsatsämnen. Och det märktes, det var en fasligt smaklig glass. Vi testade mint, choklad, pistage, lakrits och vanilj  – och de var alla precis lika goda. Glassen serverades i klassiska portioner med olika tillbehör som vispgrädde, chokladsås, jordgubbar, kex och liknande. Ett extra plus för papperspapegojan jag fick i min portion.